dinsdag 26 augustus 2014

beer Bob

Op deze dinsdag poppendag dit keer geen pop, maar.. een beer.
Bob ontstond (net zoals de beschermengel) op vakantie in Frankrijk.
Een eigen ontwerpje, en straks als ik de aantekeningen heb uitgewerkt, zal ook dit patroon te koop zijn.





Ik beloofde Bob dat hij er nog een vriendje of vriendinnetje bij zou krijgen.
Maar ja.. hoe gaat dat..
De vakantie is inmiddels al wéken voorbij, en ondertussen zijn er al weer allerlei andere projecten waar ik mee bezig ben.
En zo staat Bob een beetje sippig op wacht..



Sorry Bob, ff geduld nog..
Nu eerst maar eens kijken of er nog meer poppennieuws is bij:




fijne dag, Jolanda

zondag 24 augustus 2014

kip

Via mijn blog kreeg ik een bestelling voor twee kippensleutelhangers.
Op mijn reactie dat de kleuren altijd naar wens aangepast kunnen worden kreeg ik een leuke foto gemaild met de vraag of ze een beetje op die kippen zouden kunnen lijken.



Dat vind ik altijd een leuke uitdaging. Zeker op sleutelhangerformaat, je hebt dan letterlijk maar heel weinig ruimte om alle details in te verwerken. Kleur doet ook al veel, en nog wat zwarte accentjes bij de 'halsveren en de staart' maakt het af.




Morgen gaan ze op de post, hopelijk vallen ze in de smaak. De opbrengsten gaan weer in de 'goede doelen- pot. '



fijne zondag, Jolanda

maandag 18 augustus 2014

golden retriever

Deze golden retriever sleutelhanger heb ik op bestelling gemaakt.





Ik heb al heel wat huisdieren nagemaakt de afgelopen tijd, maar gek genoeg nog nooit mijn eigen honden-tweetal. Komt denk ik omdat ik niet zo graag met zwart haak, en laat ik nou precies een zwarte en een zwart-witte viervoeter hebben. Toch misschien maar eens proberen, staat wel leuk aan mijn tas.

fijne dag, Jolanda


zaterdag 16 augustus 2014

hartendekens

Voor de facebook groep HARTENDEKENS  mocht ik weer twee dekens in elkaar zetten.
Een prachtig initiatief deze groep: mensen van uit het hele land sturen zelf-gehaakte granny squares op naar een verzamelpunt. Daar worden er dekens van gelegd waarna de 'dekenmaaksters' ze in elkaar zetten.
De dekens kunnen aangevraagd worden voor ernstig of chronisch zieke kinderen, of voor kinderen die recent een gezinslid hebben verloren of zullen gaan verliezen.

Elke deken bestaat uit 77 lapjes van 15 bij 15 cm. Best een hele klus en uitdaging om van al die verschillende grannys een mooie deken te maken. Er zitten nog al eens vierkantjes tussen die te groot, te klein, of niet helemaal vierkant zijn. Ik probeer ze dan zoveel mogelijk aan te passen om een mooi en strak geheel te krijgen. Soms een extra randje er om of juist een randje uithalen, er gaat heel wat tijd in zitten..


Voor de randen koos ik voor een rij vasten, twee rijen stokjes (versprongen) en als laatste een toer kreeftsteek.




Zo en nu weer verder met een volgend project, wederom een deken:  dit keer niet voor hartendekens maar voor mijn vierjarige nichtje.

Het haken voor hartendekens is prachtig om te doen, maar het lijkt me ook wel erg leuk om eens een deken helemaal zelf samen te stellen, te haken en in elkaar te zetten.
Ze is dol op roze en paars, dus de kleurencombi was gauw bedacht. Wordt vervolgd!



 


fijne dag, Jolanda

dinsdag 5 augustus 2014

beschermengel Gabriëlle

Een tijdje terug vroeg iemand mij of ik ook beschermengelen in poppenformaat maakte. Bijvoorbeeld om kado te geven bij een doop of communie feest. 
Ik vond dat zo'n leuk idee, dat ik er mee aan de gang gegaan ben. 
Zo ontstond Gabriëlle, in de auto onderweg naar Frankrijk (en heb ik mijn tijd als 'bijrijder' nog best nuttig besteed.)



Gabriëlle is 25 cm lang. Op de foto niet helemaal goed te zien, maar de schoentjes en vleugels zijn gehaakt van wit garen met glitters. Het rokje is gebreid.



Het haar en de pijpenkrullen zijn gehaakt van goudkleurig garen


 Een sterretje in de handjes voor de 'finishing touch' 


fijne zonnige dag, Jolanda