zaterdag 16 augustus 2014

hartendekens

Voor de facebook groep HARTENDEKENS  mocht ik weer twee dekens in elkaar zetten.
Een prachtig initiatief deze groep: mensen van uit het hele land sturen zelf-gehaakte granny squares op naar een verzamelpunt. Daar worden er dekens van gelegd waarna de 'dekenmaaksters' ze in elkaar zetten.
De dekens kunnen aangevraagd worden voor ernstig of chronisch zieke kinderen, of voor kinderen die recent een gezinslid hebben verloren of zullen gaan verliezen.

Elke deken bestaat uit 77 lapjes van 15 bij 15 cm. Best een hele klus en uitdaging om van al die verschillende grannys een mooie deken te maken. Er zitten nog al eens vierkantjes tussen die te groot, te klein, of niet helemaal vierkant zijn. Ik probeer ze dan zoveel mogelijk aan te passen om een mooi en strak geheel te krijgen. Soms een extra randje er om of juist een randje uithalen, er gaat heel wat tijd in zitten..


Voor de randen koos ik voor een rij vasten, twee rijen stokjes (versprongen) en als laatste een toer kreeftsteek.
Zo en nu weer verder met een volgend project, wederom een deken:  dit keer niet voor hartendekens maar voor mijn vierjarige nichtje.

Het haken voor hartendekens is prachtig om te doen, maar het lijkt me ook wel erg leuk om eens een deken helemaal zelf samen te stellen, te haken en in elkaar te zetten.
Ze is dol op roze en paars, dus de kleurencombi was gauw bedacht. Wordt vervolgd! 


fijne dag, Jolanda

4 opmerkingen:

 1. Prachtig, Jolanda! Heel mooi gedaan! En inderdaad is het vast en zeker een heel leuk project om zelf eens zo'n deken samen te stellen. Je hebt inspiratie genoeg en de kleuren vind ik heel mooi.
  Veel plezier en succes ermee!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een mooi iets is dit , en zo fijn dat jij dat kan doen want het is zeker een hele klus, petje af hoor want ik vind ze prachtig,
  en nu lekker een deken zelf maken dat is ook heel leuk !
  groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad een goed doel, maar zelf een deken maken is ook heel leuk, je doet nu toch beide;-) Veel haak plezier, je kleine nichtje zal vast en zeker blij zijn met haar deken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo lief dat jij je mee inzet voor het goede doel, maar zelfs een deken uitdokteren en samenstellen lijkt me nog leuker! Je nichtje zal blij zijn met een deken in haar favoriete kleurtjes!
  Grtjes, rita. Nog vele uurtjes haakplezier!

  BeantwoordenVerwijderen